Quantcast
Channel: אתר אורט »תלמידים באורט
Viewing all 26 articles
Browse latest View live

‫"שנת מעגלי זהות"בבית המאירי בצפת‬

$
0
0

פתיחת פרויקט בני מצוה של כיתות ז' בבית הספר אורט ע"ש אברט בחצור הגלילית החלה בסיור בצפת, בבית המאירי, שבו התוודעו התלמידים למורשתה היהודית המיוחדת של עיר הקודש צפת.

 

 

אביה וקנין, ומאי ופרץ מתארות את היום החוויתי שעברו בצפת:

"במהלך הסיור ביקרנו במספר תחנות. המדריך שלנו- איתן, הסביר לנו בצורה מעניינת וחוויתית על המקומות בהם ביקרנו. במהלך הסיור ראינו הרבה תמונות, תצלומים ואיורים שמשכו את תשומת ליבנו והחשוב מכל שמענו סיפורים מרתקים. נפגשנו עם מדריכה אשר הייתה מחופשת לאישה מבוגרת והסבירה לנו על חיי האישה בצפת לפני 300 שנים ועל השימושים הרבים שעשו במים בתקופה זו. ראינו את התערכה "צפת בקדושתה", שבה הוצגו חפצי קודש ותשמישי קדושה. בהמשך, נפגשנו עם סופר סת"ם אשר הראה לנו כיצד כותבים את האותיות בספר התורה.

 

 

משם הלכנו לבית כנסת האר"י – בית כנסת גדול, עתיק ומפואר, שצבוע כולו בצבע תכלת, וקיבלנו הסבר על עברו וקדושתו של בית הכנסת. אחר כך ביקרנו בבית כנסת הקרוי על שם יצחק אבוהב – שהיה גדול רבני ספרד במאה ה- 15. במהלך שהותנו בבית הכנסת, הגיע אלינו נגן כלייזמר, שניגן לנו ניגון יהודי, מוכר ונעים. נהנינו להאזין למוזיקה המרגיעה ושם ערכנו את טקס פתיחת "שנת מעגלי זהות". בסיום הטקס, כל תלמיד קיבל במתנה סידור. הטקס גרם להתעלות רוחנית של ממש והרגשנו, כולנו, הנה אנו בפתחה של שנת בני המצווה, הבנו את גודל המעמד והלוואי ונשכיל להתהלך בחוכמה מעתה והלאה, באחריות מלאה על מעשינו ובגיבוש זהותנו דרך מעגלי השייכות הסובבים אותנו."

 


‫תלמידי אורט בחזית‬

$
0
0

ביום שני האחרון הגיעה משלחת לביקור באשקלון, בראשות ראש הממשלה- מר בנימין נתניהו ו- 70 שגרירים ממדינות זרות. לבית הספר אורט הנרי רונסון באשקלון, פנתה רכזת עמ"ן (עיר מתנדבת נוער) – דפנה עמירה-ביטון, ובקשה לצורך ההסברה עבור השגירירים תלמידים דוברי שפות זרות, ובית הספר שלח מספר תלמידים

 

מבין התלמידים, לצורך הנאום בפני השגרירים נבחרה התלמידה פז אזרן, תלמידת כיתה י"ב1, שתיארה את חייה, וחיי שאר התושבים באזור הדרום באנגלית רהוטה, וחשפה את הקושי והפחד בו חיים התושבים. לפז ניתנו רק מספר דקות להתכונן, אף המסר שלה הועבר בצורה ברורה ואיכותית.

 

פז, על דבריה המרגשים ואמיתיים, זכתה למחמאות רבות גם מראש הממשלה שהתקשר אליה באופן אישי והודה לה. פז המשיכה והתראיינה לערוצי הטלויזיה והרדיו.

 

את נאומה של פז ניתן לראות כאן:

 

תלמידי אורט ממשיכים לעדכן במתרחש בדרום, במסע הסברה ב-4 שפות. כל זה מתרחש באתר "ישראל מתקוונת אליך- eye 2 Israel"

 

* טליה ברקוביץ היא מנהלת בית הספר אורט הנרי רונסון באשקלון

‫כשרצים למרחב המוגן‬

$
0
0

יום רביעי

לקראת שעות הערב, התחילה ההסלמה. ישבתי בסלון עם המשפחה, וכולנו האזנו לחדשות. לפתע, נשמעה אזעקה. הראש, כבר לא חושב יותר מידי בזמן שמיעת האזעקה. הגוף כבר רגיל מוכן ודרוך לרוץ במהירות אל אבר המרחב המוגן הקרוב. הריצה כול כך מהירה, שבאותן השניות שום דבר לא עובר בראש פרט למחשבה אחת: אני חייבת להספיק להיות בממד לפני שהאזעקה תופסק. ברגע שאני נכנסת לממ"ד, אני מבינה שסוף סוף אני יכולה להתפרק, אז בלי שליטה, הדמעות יוצאות החוצה, הנשימות שלי הופכות להיות קצובות ומהירות, ואני רועדת ללא שליטה. אני צועקת, ואני מתקפלת לתנוחת עובר בפינת הקיר. אמא שלי מנסה להרגיע אותי, אבל אני מבינה ששום דבר שאעשה לא יעזור. אני יודעת שאני מוגנת, אבל אני לא מסוגלת לשלוט על הגוף שלי כשבומים באוויר ובמרחק לא רחוק, אני שומעת את כיפת הברזל מיירטת את הטיל מעל ראשי.

 

תמונה, דובר צה"ל

יום שישי

אזעקה נשמע ברחבי אשקלון, כבר השלישית מאז הבוקר. אני קמה מהשולחן ואני ואימי רצות לכיוון הממד. שום מחשבה לא עוברת בראש זמן אזעקה, הרעש מפריעה לחשוב, רק תגובה אינסטינקטיבית- "רוצי, מהר!" לאחר שנייה נשמע קול פיצוץ. אנחנו פוגשים את השכנים בחדר המדרגות, זוג מבוגר, שכנראה היה מעדיף להמשיך לשבת בנחת בספה ולא למהר לכיוון הממד. אזעקה נוספת נשמעת. "לא נמאס להם?" אני שואלת את עצמי בעצבנות. לאחר רגע אני רצה למחשב, לבדוק אם כתבו בחדשות על מקום נפילה ואם יש נפגעים. נפל ליד הספרייה העירונית, מזל שזה יום שישי והיא כבר סגורה.

 

אולגה תפסה במצלמה יירוט של טיל מעל בנייני העיר

האזעקה יכולה להישמע בכל זמן במהלך היום, וכל אחד כבר יודע מה צריך לעשות- בין אם הוא הרגע ישן, בין אם הוא הרגע ערך קניות, בין אם הוא הרגע ישב בארוחת שבת משפחתית – כולם קמים ועוזבים את מה שהם עושים ורצים לכיוון המרחב המוגן. כעבור שנייה אנחנו שומעים פיצוץ, וכולם חרדים ושואלים את עצמם- האם זאת הייתה נפילה, או יירוט על ידי כיפת ברזל? ארגוני הטרור בעזה אף פעם לא נחים – בין אם פעם בחודשיים, ובין אם עשרות פעמים במהלך היום, הדרום לא נמצא במצב שאפשר לקרוא לו "שגרה". האזעקה מכניסה את כולנו למצב של לחץ, אי אפשר לחזור למה שעסקנו לפני כן. כעת, גם לכם יצא לחוות לרגע את מה שאנחנו חווים במשך 12 שנה.

 

 

‫נאום בערבית שוטפת‬

$
0
0

בשבוע שעבר נערך הכנס השנתי למורי הערבית והאסלאם באוניברסיטת בר-אילן. נתי בן מוחא, תלמיד כיתה י"ב בן 17, מתיכון אורט קרית מוצקין, זכה במקום הראשון בלימודי ערבית ותרבות האסלאם, וקיבל אות על כך בכנס.

במהלך הכנס נערך טקס הוקרה לתלמידים מצטיינים בשפה הערבית. זו השנה הראשונה שבית הספר "אורט מוצקין" שולח תלמיד מטעמו, שעונה על הקריטריונים, כתלמיד מצטיין.

בן מוחא משמש בתפקידו גם כיושב ראש מועצת הנוער העירונית, ולומד ערבית במשך חמש שנים בבית הספר. במסגרת זכייתו נדרש לנאום נאום שלם בערבית במשך מספר דקות. במהלך הנאום הסביר את חשיבות השפה הערבית במדינה מורכבת כמו ישראל, סיפר על פעילותו ההתנדבותית ועל שאיפותיו לעתיד בתחום הצבאי.  בן מוחא הודה למורתו חנה קרטין, שהובילה ותמכה בו לאורך כל הדרך.

‫"שגרירי עתידים לאינטרנט בטוח"‬

$
0
0

תלמידי אורט רונסון בעוספיא לקחו חלק לאחרונה ביום עיון בנושא גלישה בטוחה באינטרנט שהתקיים בחברת מייקרוסופט ברעננה. במהלך היום התלמידים נפגשו עם נציגי חברת מיקרוסופט ברעננה, אשר קיבלו את פניהם וערכו להם סיור  בחברה.

 

 

לאחר מכן נחשפו את התלמידים לעולם הטכנולוגיה המתקדם בהרצאה מרתקת שכותרתה "העתיד כבר כאן". מנהל פיתוח האפליקציות בחברה הציג את הטכנולוגיה המתקדמת  והמכשור

החדיש של טאבלטים ומכשירים ניידים.

במקביל,הועברה הרצאה נוספת "כרישים ברשת" בה הוצג הצד האחר של המתרס, על אף השימושים הרבים והיעילים שלעולם טכנולוגי מתקדם, קיימת סכנה בגלישה לא בטוחה.

התלמידים השתתפו בסדנא על הסכנות ברשת "אלימות וחרם חברתיים, פדופיליה, התאבדויות וטרור.

 

 

לאחר מכן, התנסו באופן מעשי בהצגת הנושא לתלמידים אחרים תוך ביצוע סימולציות של מצגות לשאר המשתתפים. החשיבה שעמדה מאחורי סדנאות אלו היא האמונה כי בני נוער יהיו שגרירים טובים יותר ויצליחו להעביר את המסרים בצורה יעילה יותר לבני נוער אחרים, בגובה העיניים ומניסיונם האישי.

 

 

בתום היום ולסיכום חולקו חומרים וכלים לתלמידים לקראת היציאה לדרך, לפעילות של הגברת המודעותבנושא חשוב זה בסדרת הרצאות אשר תתקיים בשבוע הראשון של חודש פברואר וביום השיא,  היום הבינלאומי לאינטרנט בטוח 05.02.2013, גם בביה"ס התיכון אך גם לתלמידים הצעירים בחט"ב.

התלמידים שהשתתפו משכבה י', מייסאן, מאזן, מיראל, ענבל, ראזי ויארה, ייצגו את בית הספר בכבוד

ולקחו חלק פעיל בהרצאות ובסדנאות.  חשוב לציין כי בית ספרנו היה היחידי מהמגזר הלא יהודי מבין כל משתתפי הכנס – 140 תלמידים. אנו בטוחים כי שגרירינו התלמידים יצליחו במסע ההסברה שלהם ויתרמו לגלישה בטוחה יותר ברשת.

 

* סאוסן חדיד היא מנהלת שכבה י' באורט רונסון עוספיא

 

‫כאן מוקמת קבוצת לוחמים…. בסייבר‬

$
0
0

בשנה שעברה פרצו האקרים סעודים לכמה אתרי קניות בישראל, שהיו בעלי אבטחה לקויה וגנבו אלפי מספרי כרטיסי אשראי, פרסמו אותם וגרמו לבהלה והיסטריה ברחבי הארץ – וכתוצאה מכך, אלפי בעלי הכרטיסים מיהרו לבטלם. מוקדי השירות של חברות כרטיסי האשראי קרסו מעומס הפניות ולישראל נגרם נזק. לפני כשבוע ניהלו האקרים איראנים מתקפה מקוונת כנגד בנקים בארצות הברית ויעדים אסטרטגיים אחרים כגון חברות אנרגיה במפרץ הפרסי.

לפני מספר שנים פרצו חברי "אנונימוס" – ארגון האקרים בינלאומי את חברת ויזה והסבו נזק רב.

עד היום מאיימים האקרים סעודים, איראנים ואחרים על אתרים ישראליים ועל מערכות תשתית ישראליות שאם יפגעו, יקרסו ויגרמו לבעיות קשות במדינה.

 

"כיום כל תחום מתקשר לרשת. עם הגידול והפיתוח בטכנולוגיה עלה גם אחוז האנשים שינסו לפגוע בה – האקרים"

 

דוגמאות אלו הן אחוז בודד מתוך מאות התקפות קיברנטיות יומיות שאנו יודעים עליהן. עם השנים עולה אחוז ההתקפות המקוונות, וכיום התקפה קיברנטית כנגד חברת אנרגיה או ביוב למשל, עלולה להסב נזק משמעותי יותר מהתקפה אווירית.

 

לאור התקפות הסייבר הנרחבות ברחבי העולם בכלל ובישראל בפרט, וכן העלייה באחוז ההתקפות הקיברנטיות, בשנה שעברה החליטו משרד החינוך וצה"ל לאשר תוכנית לימודי סייבר במגמת הנדסת תוכנה בקומץ בתי ספר ברחבי הארץ. בתי הספר "אורט ע"ש נעמי שמר" ו"אורט ע"ש יצחק רבין" שבגן יבנה הם בין הקומץ הנבחר הזה, שמומש בזכות הבטחת צבי פלג, מנכ"ל הרשת לראש המועצה דרור אהרון, בעקבות ניתוח איכותן של מגמות המחשבים בשני בתי הספר והאמונה ביכולותיהם להתמודד עם לימודים גבוהים מסוג זה.

 

שחר אלבק, אחד מתלמידי המגמה בבית הספר "נעמי שמר" מסביר מדוע חשוב ללמוד סייבר: "כיום כל תחום מתקשר לרשת. ניתן לראות זאת מהדבר הקטן ביותר כמו משחקים לילדים, סרטים ושירים שאותם ניתן למצוא באינטרנט, עד לאתרי בנקים, אתרים למסחר בנפט, בורסה. בנוסף, עם הגידול והפיתוח בטכנולוגיה עלה גם אחוז האנשים שינסו לפגוע בה – האקרים ולכן הצורך להגן על הסביבה הקיברנטית עלה. בסיום לימודיי בתיכון אני יודע שהמסלול הצבאי שלי כבר מוכן."

לימודי הסייבר נלמדים לאורך שלוש שנות החטיבה העליונה. בכיתה י' נלמד המבוא הכולל יסודות במדעי המחשב – #C ותכנות בסביבת אינטרנט (על פי משרד החינוך הומלץ ללמד תכנות בסביבת אינטרנט בתור יחידה שלישית בכיתה י, במקום שפת סף שנלמדה עד כה). בכיתה י"א – המשך תכנות בסביבת אינטרנט ולימודי סייבר בסיסיים.

בכיתה י"ב ממשיכים התלמידים את לימודי הסייבר ובסוף השנה יוצרים פרויקט – עבודה (שיכולה להיות וירוס או אנטי וירוס).

 

בבית הספר נעמי שמר נפתחו הלימודים השנה בשכבת י"א, בה לומדים תלמידים על האינטרנט, אבטחת מידע, אבטחת נתונים, שפת Python (שדרכה סוקרים את תעבורת הרשת), כלי ניטור רשת שונים – לדוגמא Wireshark (כלים המאפשרים לזהות תקשורת מהמחשב ואל המחשב), רשתות תקשורת שונות ודרכים להגנתן, הגנה על אפליקציות ומערכות הפעלה.

במקביל החלו כיתות י' במגמת הנדסת תוכנה בשני בתי הספר בלימודי יחידה אחת בתכנות בסביבת אינטרנט, שזוהי יחידת "מבוא" ללימודי הסייבר שיחלו מכיתה י"א.

‫בוחרים דמוקרטיה‬

$
0
0

פרויקט 'בוחרים דמוקרטיה' הוא פרויקט ייחודי שהתקיים לראשונה בתיכון אורט ערד לקראת הבחירות הכלליות לכנסת. המיזם התפתח בעקבות פנייתם של שלושה תלמידים מכתה י"ב-מופת: מקסים מינקוב, דניאל גלמן וטל עמר, אל צוות המורים לאזרחות עם הצעה לפעול ליצירת עניין ומעורבות בקרב התלמידים בשכבה י' בנושאים אקטואליים ואזרחיים.

 

הפרויקט העניק חוויית לימוד משמעותית לתלמידים וביטוי ליכולת וכישורים של התלמידים המדריכים.

 

שיתוף הפעולה בין התלמידים למורי צוות אזרחות בתיכון הוליד את הרעיון להקדיש יום לימודים שלם שכולו בחירות ואזרחות. רונית ז'אנו – מנהלת החט"ע, בירכה על הרעיון ונענתה לבקשת התלמידים להקצות זמן בלוח הזמנים של השכבה. נקבעו שישה תכנים מרכזיים: בחירות-חגיגה לדמוקרטיה, מסיבת עיתונאים: תשדירי בחירות, תהליך החקיקה בישראל, מרכיבים ממשלה וליווי מפלגה בתהליך הבחירות. לכל נושא הוקדש חדר והתלמידים המתנדבים יחד עם עוד שבעה מחבריהם לכתה הדריכו בחדרי הנושא.

 

כפעילות מקדימה, עסקו התלמידים בחקר המפלגות המתמודדות בבחירות: העבר ההיסטוריה של המפלגה וכוחה האלקטוראלי, אישים מרכזיים ומצע המפלגה בבחירות הנוכחיות. תוצרי הפעילות: מצגות ומיצגים על גבי בריסטולים שהוצגו על ידי התלמידים באחד החדרים בפרויקט. סיכום הפעילות נערך באודיטוריום ביה"ס, תחת הכותרת 'אם לא תצביע, יצביעו בשבילך' ועסק בין היתר בחשיבות המעורבות האזרחית בתהליך הבחירות. במהלכו הוענקו תעודות הוקרה לתלמידים המדריכים: דניאל גלמן, מקסים מינקוב, טל עמר, אופק כהן, חיים רוזנבליום, נועם גפטר, יקיר פרץ, טל שרגני, אולגה קושניר, שיר שפי – על תרומתם להקמת הפרויקט ומעורבותם להעשרת הידע של התלמידים תוך מתן דוגמה אישית.

 

 

התלמידים גילו עניין בתכני הפרויקט, נחשפו לבחירות במשטר הדמוקרטי, לקחו חלק בדיונים הקשורים לנושאים הבוערים במדינה, התנסו בהרכבת ממשלה, כתיבת הצעות חוק וחקיקה וחוו צפייה ביקורתית בתשדירי הבחירות. הפרויקט העניק חוויית לימוד משמעותית לתלמידים וביטוי ליכולת וכישורים של התלמידים המדריכים. שמחתי מאד להיות שותפה יחד עם המורות תמר ריס ואיריס משעל להקמת הפרויקט ושמחתי לתרום לעשייה ולקידום היוזמה המבורכת והרלוונטית הזאת.

 

 

* טניה מגדלוביץ היא רכזת אזרחות באורט ערד

 

‫553 ספרים בשנה‬

$
0
0

במסגרת 'ישראל קוראת' חודש הקריאה של ישראל איתר משרד התרבות את 24 שיאני הקריאה בכיתות א'-ח' של הספריות הציבוריות. אלמוג בן משה, תלמידת כיתה ח' מאורט גוטמן נבחרה לאלופת הקריאה של כיתות ח' לאחר שקראה 553 ספרים בשנה.

אלמוג תיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ושרת התרבות לימור לבנת ותקבל מהם תעודת הוקרה אישית.

 

 

השרה לבנת: "זוהי הוכחה לכך שגם בעידן הפייסבוק והטאבלטים חדוות הקריאה עדיין קיימת בקרב ילדים ובני נוער. אני מברכת את שיאני הקריאה, על שחווית הקריאה והספר היא חלק בלתי נפרד משגרת יומם ובאמצעותה הם  חווים עולמות חדשים ומרגשים".

ראש העיר נתניה, מרים פיירברג-איכר: "אני גאה בתלמידה אלופת הקריאה, אשר מוכיחה כי האהבה לספרים נשארה גם בעידן הטכנולוגי, אנו מחנכים את ילדינו לתרבות וערכים וקריאת ספרים היא חלק בלתי נפרד מכך".

 

 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ושרת התרבות והספורט, לימור לבנת, ייפגשו בשבוע הבא בלשכתו של ראש הממשלה עם 24 תלמידים מכיתות א'-ח' מרחבי הארץ, שהישגי קריאת והשאלת הספרים שלהם בשנה החולפת בלטו באופן משמעותי מבין אלפי תלמידים. ראש הממשלה ושרת התרבות והספורט יעניקו לכל "שיאן קריאה" תעודת הוקרה והערכה אישית על הישגיו הבולטים וישמעו מכל ילד על הספרים שקרא ועל חווית הקריאה עבורו.

 

משרד התרבות והספורט החליט, זו השנה הראשונה, לבחור את "אלופי הקריאה" לשנת 2012 – תלמידים בכיתות א'-ח' שבלטו בכמות הספרים הרבה שקראו והשאילו במהלך השנה החולפת. לאחר בחינת נתוני הקריאה והשאלת הספרים ב – 150 ספריות ציבוריות ביישובים ברחבי הארץ, אותרו 24 שיאני קריאה, 3 תלמידים בכל שכבת גיל: שיאן הקריאה בשכבת כיתה א' קרא 120 ספרים בשנה, שיאן בשכבת כיתה ב' קרא 197 ספרים בשנה, שיאן שכבת כיתה ג' קרא 297 ספרים, שיאן שכבת כיתה ד' קרא 300 ספרים, שיאן שכבת כיתה ה' קרא 338 ספרים, שיאן שכבת כיתה ו' קרא 631 ספרים, שיאן שכבת כיתה ז' קרא 650 ספרים ושיאן שכבת כיתה ח' קרא 553 ספרים השנה.

 

יצוין, כי הילדים פוקדים מדי יום את  הספרייה הציבורית ביישובם ושואלים כמות ספרים אדירה.

שרת התרבות לימור לבנת: "זוהי הוכחה לכך שגם בעידן הפייסבוקוהטאבלטים חדוות הקריאה עדיין קיימת בקרב ילדים ובני נוער. אני מברכת את שיאני הקריאה, על שחווית הקריאה והספר היא חלק בלתי נפרד משגרת יומם ובאמצעותה הם  חווים עולמות חדשים ומרגשים".

 

ראש העיר נתניה, מרים פיירברג-איכר: "אני גאה בתלמידה אלופת הקריאה, אשר מוכיחה כי האהבה לספרים נשארה גם בעידן הטכנולוגי, אנו מחנכים את ילדינו לתרבות וערכים וקריאת ספרים היא חלק בלתי נפרד מכך".


‫מפתחים אפליקציות עם Microsoft‬

$
0
0

אור ורון, תלמידי מגמת התקשורת – ניו מדיה בבית הספר אורט נעמי שמר בגן יבנה, נבחרו בין אלפי מועמדים בני 15 עד 21 לקחת חלק בפרויקט, (I4G) innovate for good, שנערך בסניף הישראלי של מיקרוסופט בהרצליה פיתוח. השניים נבחרו בזכות אפליקציה שהם מפתחים לעמותת "נגישות ישראל", עמותה שפועלת לקידום הנגישות בישראל כדי לאפשר לאנשים בעלי מוגבלויות להשתלב בחברה.

 

"אנו רואים את האפליקציה הזאת בתור האפליקציה שתעזור לאנשים בעלי מוגבלויות, ותסייע להם מהרגע הראשון ביומם"

 

אור ורון אמרו כי "אנו רואים את האפליקציה הזאת בתור האפליקציה שתעזור לאנשים בעלי מוגבלויות, ותסייע להם מהרגע הראשון ביומם". במסגרת הפרויקט עברו אור ורון יום השתלמות במיקרוסופט ישראל שנערך השבוע. ביום ההשתלמות רכשו התלמידים כלים ולמדו על ה-Windows phone.

פנינה גלס, מנהלת התיכון השש שנתי אורט ע"ש נעמי שמר אמרה כי היוזמה של שני התלמידים חשובה. "אור ורון משתמשים בידע הטכנולוגי והעיצובי שלהם למען מטרה ראויה", אמרה גלס והוסיפה כי השניים "מבטאים החזון הטכנולוגי חינוכי של רשת אורט ובית הספר ומביאים גאווה לגן יבנה."

 

הפרויקט הינו מהלך בינלאומי של מיקרוסופט במסגרתו בני נוער מפתחים אפליקציות. בישראל הפרויקט נלקח צעד אחד קדימה והחליטו ביחד עם עמותת "תפוח" לייצר אפליקציות לעמותות בישראל כמו פיתחון לב, נגישות ישראל ועוד עמותות בעלי אפיונים שונים.

 

המטרה של הפרויקט הוא להיעזר בטכנולוגיה כדי לעורר שינוי חברתי. כל צוות מורכב מ-2 יזמים, 2-מעצבים ו-2 מתכנתים. בפרויקט ישנם 11 צוותים מתוכם 5 יעלו לגמר שייערך במרכז פרס לשלום בתאריך 3/7. הצוות המנצח יטוס למשרדי מייקרוסופט העולמיים ויזכה להציג את האפליקציה מול חברי הנהלת מייקרוסופט העולמי.

 

‫מקום ראשון לאורט לוד בתחרות "גם אני יכול"‬

$
0
0

במסגרת התוכנית "גם אני יכול", המשלבת מדע וטכנולוגיה עם פעילות חינוכית ערכית, יצרו תלמידי נבחרת אשכול פיס באורט זייל לוד קשר עם בעלי צרכים מיוחדים, ותכננו ובנו אביזרי עזר שסייעו לילדים עם מוגבלות בקהילתם. לפרויקט חדשני זה, תרומה חינוכית רבה בקירוב התלמידים לעולמם של ילדים עם מוגבלות, במיגור דעות קדומות ובהפניית יכולותיהם החשיבתיות-היצירתיות של התלמידים למציאת מענה לבעיות תפקודיות של ילדים אלה שעד כה לא נמצא להן פתרון.

 

תלמידי הנבחרת הפכו תכנון למעשה ובנו מוצרים הנותנים מענה אמיתי לצרכים של אנשים בעלי צרכים מיוחדים

 

במהלך שנת הלימודים נפגשה הנבחרת שהורכבה מתלמידי כיתות ט' באורט לוד, עם מנהלות "דקל" ו"רימון" בתי-הספר לילדים בעלי מוגבלויות, והתוודעו ואיתרו את צרכיהם. התלמידים חקרו את הנושאים השונים בהם עסקו, שאלו שאלות, הקשיבו והקדישו זמן רב ומאמץ על מנת לבנות עבור אוכלוסיה זו מוצר שבו ישתמשו לאחר תום הפרויקט. במהלך הפרויקט תיעדו התלמידים את התהליך בתיק עבודות פורטפוליו בו תכננו דגם הנותן מענה לצורך שאיתרו.

תלמידי הנבחרת בהובלת מנהלת אשכול הפיס הגב' אורנה אסולין, הפכו תכנון למעשה ובנו מוצרים הנותנים מענה אמיתי לצרכים. מהנדסים מתנדבים בכירים מהתעשייה, ליוו את התהליך מתחילתו, נתנו ייעוץ מקצועי בהכנת המוצרים, ותמכו בבנייתם של המוצרים.

 

בשלב הגמר הארצי שהתקיים באשכול הפיס כפר-סבא, במעמד ראש מינהל מדע וטכנולוגיה ד"ר עופר רימון וגב' ריבי לקריץ מפקחת ארצית של אשכולות הפיס במשרד החינוך, השתתפו תלמידים מ – 45 אשכולות פיס בכל רחבי הארץ.

 

שלושה פרויקטים ייחודיים של נבחרת אשכול הפיס אורט לוד, השתתפו בתחרות ואף העפילו לגמר:

"לי-אור" – שולחן אור לילד ליאור בעל לקות ראיה קשה.

"סל-קל" – מתקן כדורסל המותאם לכיסא גלגלים.

בגמר תחרות הארצית זכה בציון לשבח על פרויקט מיוחד "נדנדי" – נדנדה לכיסא גלגלים.

 

מנהלת האשכול גב' אורנה אסולין אשר זכתה בתחרות כמנהלת מצטיינת, בירכה את הזוכים ואמרה כי, "התלמידים השקיעו רבות בפרויקטים, תוך לימוד ותכנון יסודי וקפדני ודרך עבודתם המופלאה משקפת את פרי עמלם".

 

‫משלחת ישראל למחנה המדע האסיאתי 2013 ASC‬

$
0
0

מחנה המדע האסיאתי 2013 ASC מתקיים השנה בעיר צוקובה שביפן. המחנה הוא פרי יוזמה של חתני פרס נובל האסייתים Y.T. Lee (כימיה, טאייוואן) ו-Koshiba M. (פיזיקה, יפן), ומתקיים כל שנה במדינה אסיאתית שונה. בשנה שעברה הוא התקיים בארץ, בירושלים.

 

 

המשלחת הישראלית מונה 6 בוגרי בית ספר ובהם בוגרי אורט ערד, נצרת עלית ועכו. בראש המשלחת תעמוד ד"ר אבישג טופורוביץ nאורט רחובות. המשתתפים נבחרו בקפידה על פי המלצות מורים ומנהלים ובעקבות ראיונות מיון. פרט לידע והעניין המדעי נדרשו המועמדים גם להוכיח שליטה באנגלית היות ששפת ההרצאות, הדיונים והפעילות של המחנה היא אנגלית.

 

במחנה ייחשפו למעלה מ-200 משתתפים מכעשרים מדינות באסיה ובדרום האוקיאנוס השקט (ניו-זילנד, אוסטרליה) להרצאות מטובי המדענים. בין חתני פרס נובל שישתתפו במחנה תהיה גם פרופ' עדה יונת ממכון ויצמן (כימיה).

 

ברכות למשתתפי המשלחת וברכות לבתי הספר שתלמידיהם נבחרו:

אורט צימטבאום בערד, אורט שרת נצרת עלית, אורט דרסקי עכו, מדעים ואומנויות בירושלים ואלון ברמת השרון.

משתתפי מחנה המדע 2012

‫4 מדליות לישראל באולימפיאדת מדעי המחשב‬

$
0
0

אולי פה מתחבא האקזיט הישראלי הבא. הישגים אדירים למשלחת ישראל באולימפיאדה למדעי המחשב, שננעלה השבוע באוסטרליה. הנבחרת הישראלית תשוב ארצה עם מדליית זהב, שתי מדליות כסף ומדליית ארד.

 

את מדליית הזהב הביא לישראל דניאל הדס, בן 18.5 מתיכון איילון בחולון. במדליות הכסף זכו תום קלוורי, בן 17 מתיכון הכפר הירוק ברמת השרון ואוהד קליין, בן 17 מישיבת אמי"ת בכפר גנים. רון ריבצ'ין, בן 18 מבית הספר אורט השומרון בבנימינה, זכה במדליית הארד.

 

משלחת ישראל לאולימפיאדת מדעי המחשב (צילום: ליף שרקי)

 

בתחרות שהסתיימה הערב אחרי ארבעה ימים הגיעה המשלחת הישראלית למקום ה-8 מתוך 80 מדינות. מדובר בקפיצה מרשימה של תשעה מקומות בדירוג העולמי לעומת שנת 2012. בשנת 2011 דורגה ישראל במקום ה-19 ובשנת 2010 במקום ה-23. הישג זה הוא הטוב ביותר של נבחרת ישראל מאז שהחלה להשתתף בתחרויות הבינלאומיות. לשלושת המקומות הראשונים בתחרות הגיעו הנבחרות של סין, רוסיה וקוריאה.

 

"ההרגשה מצוינת", אמר דניאל הדס, זוכה מדליית הזהב, "אני לא יכול להגיד שציפיתי למדליית זהב, היה לי מזל ואני שמח מאוד על ההישג". חברו לנבחרת, תום קלוורי, שזכה במדליית הכסף הוסיף: "עבדנו קשה מאוד לקראת התחרות הזו. ביום הראשון היה נדמה לרגע שאנחנו לא מצליחים, אבל ביום השני התאפסנו על עצמנו, התאמצנו מאוד והצלחנו להגיע למקומות מאוד מכובדים".

 

נתניהו, השרים פירון ופרי והנבחרת המנצחת (צילום: קובי גדעון, לע"מ)

 

אורן בקר, אחד ממאמני הנבחרת ציין אף הוא כי ביום הראשון סיכוייהם של נציגינו להצליח לא נראו גבוהים במיוחד.

"לשמחתנו, ביום השני התלמידים נלחמו בכל הכוח, ועל אף הקשיים טיפסו למעלה וזכו להישג יפה, מכובד ומרשים מאוד". עופר רימון, ראש מנהל מדע וטכנולוגיה במשרד החינוך, הוסיף כי בשנים האחרונות הושם דגש על שלב איתור התלמידים ואימונם לקראת התחרות.

"במסגרת האולימפיאדה למדעי המחשב מוצגות לתלמידים בעיות בתחום מדעי המחשב, והם מתבקשים למצוא להן פתרון", מסביר רימון. "הם נמדדים בהתאם לצורת החשיבה שהם מציגים, לאופן שבו הם בונים את הפתרון ומגיעים אליו, וכל זאת במסגרת של זמן מוגבל. בסיטואציה כזו אחת הבעיות הקשות היא ההתמודדות עם לחץ הזמן". רימון הוסיף: "צריך להבין שככל שהמדינה גדולה יותר, כך יש לה יתרון יחסי. למדינות קטנות קשה מאוד להצליח וזה שישראל התברגה בין עשר המדינות הראשונות זה הישג רציני מאוד".

 

שר החינוך, הרב שי פירון, ברך את הזוכים ואמר: "מדובר בהישג מרשים ומרגש. זוהי הוכחה נהדרת ליכולתם של ילדי ישראל. אין ספק שבזכות הכישרונות שלנו בתחום המדעים מדינת ישראל תמשיך בעתיד להוביל את העולם באיכות המחקר המדעי, היזמות והחדשנות".

הכתבה פורסמה באתר ynet

‫בוגרי אורט זוכים במלגת לב ציון היוקרתית‬

$
0
0

בטקס מרשים שנערך בבית מאירסדורף – האוניברסיטה העברית הר צופים, חולקו זו השנה התשיעית "מלגות לב ציון" ציון לסטודנטים מצטיינים מהפריפריה.

 

בתמונה: אורי קול, מרקו אסף, אוסמה סוידן, פרופ' ברכה רגר וטל זהר

 

מלגת לב ציון

תכנית המלגות הוקדשה לזכרו של פרופ' נחמיה לב ציון אשר כיהן כיו"ר בשנים 1997-2003. מטרות התכנית הן:

  1. עידוד סטודנטים מצטיינים מהפריפריה לפנות ללימודי תואר שלישי באוניברסיטאות בארץ, תוך פיתוח מצוינות אקדמית.
  2. תרומה לקהילה וצמצום פערים בין פריפריה ומרכז בחברה הישראלית. הענקת אפשרות לסטודנטים מצטיינים מהפריפריה להקדיש את מלוא זמנם ללימודיהם ובכך לקצר את משך לימודיהם עד קבלת התואר השלישי.
  3. עידוד השתלבותם של מקבלי התואר השלישי מהפריפריה בסגל האקדמי של המוסדות להשכלה גבוהה.

עשר מלגות מחולקות בכל מחזור, אשר מחולקות בין המוסדות בתחרות ארצית. הגשת המועמדות מתבצעת דרך המוסד אשר מעוניין בקליטת המועמד, בחירת הזוכים נעשית על בסיס של הצטיינות אישית. המועמדים נבחנים ומאושרים כזוכים על ידי ועדת שיפוט אקדמית אשר הוקמה למטרה זו.

 

בוגרי אורט הזוכים

השנה שלושה מבוגרי בתי הספר של רשת אורט היו בין עשרת הזוכים. זוכה נוסף הקשור לרשת אורט הוא המורה אוסמה סוידן המלמד מתמטיקה בבית הספר אורט אחוה גלבוע. כיום עובד סוידן עובד על הדוקטורט שלו באוניברסיטת חיפה בנושא החינוך המתימטי.

 

הזוכים במלגות:

  • טל זהר – בוגרת אורט מגדים בכרמיאל, סטודנטית לתואר שלישי בפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית
  • מרקו אסף – בוגר אורט ערד ע"ש צימטבאום, סטודנט לתואר שלישי בפקולטה למדעי החיים אוניברסיטת בר אילן
  • אורי קול – בוגר אורט חולון, סטודנט לתואר שלישי בבית הספר לפיסיקה ואסטרונומיה באוניברסיטת תל אביב

 

 

 

‫תלמידי כרמים בקרו באוהל לזכרו של יצחק רבין‬

$
0
0

יומיים לפני יום הזיכרון ה – 18 ליצחק רבין ביקרו תלמידי אורט כרמים בכרמיאל משכבות לימוד שונות באוהל רבין, אשר הוקם במדרחוב העיר על ידי צעירים מתנועת הנוער העובד והלומד ותנועת דרור ישראל.

 

 

אוהל זה מציג בתמונות ובמלל תחנות מחייו של יצחק רבין, סרטון על ההסתה נגדו בכיכר ציון בירושלים והרבה קטעי עיתונות של לפני הרצח, במהלכו ואחריו. הנושאים העיקריים עליהם מושם דגש בתערוכה הם המאמצים שלו להשגת שלום, ההסתה שהייתה נגדו בגין הניסיונות להשיג שלום, השפעת הרצח על החברה הישראלית ומקומה של הדמוקרטיה.

 

התלמידים, אשר נולדו אחרי הרצח, גילו עניין וסקרנות בתצוגה והגיבו בשאלות והערות לדברי ההסבר. תגובותיהם התייחסו לדרכי פעולה בעת מחלוקת, לאי הלגיטימיות של השפעה בכוח ובאלימות על דעתו של האחר ולמשמעות של חברה דמוקרטית. אחת התלמידות משכבה י' הביעה דעתה באומרה: "הרצח הבא כן יכול לקרות, אבל עם חינוך טוב זה לא יקרה" .

המורה אילנה דהאן, שליוותה את התלמידים משכבה י', מציינת שצריך להתייחס לאירוע זה כל שנה מחדש בעיקר במערכת החינוך, שיש לה תפקיד חשוב גם להנחיל את מורשתו של רבין וגם להזכיר שזהו אירוע מלמד. "הדגש צריך להיות על קבלת דעות שונות ועל הבנת עקרונות הדמוקרטיה".

 

פעילות זו מהווה נדבך חשוב בכלל הפעילויות הנעשות בבית הספר לציון זכרו של רבין ובהם כרזות במסדרונות בית הספר, שעת מחנך בנושא "ובחרת בחיים" וטקס שאף הוא מתייחס לקדושת חיי אדם.

‫חלוקת מלגות למצטיינים באורט תעשייה אווירית‬

$
0
0

בטקס מרשים שהתקיים ב- 21.10.2013 בתעשייה האווירית בראשותו של המנכ"ל, מר יוסי וייס, ובהשתתפות בכירי התעשייה האווירית והמשק הישראלי, הוענקו 15 מלגות לתלמידים, מתוכן 8 מלגות לסטודנטים מצטיינים מאורט תעשייה אווירית.

 

 

בטקס נכחו גם שר הביטחון לשעבר, מר משה ארנס, מנכ"ל התעשייה האווירית לשעבר מר משה קרת ותא"ל (במיל) מיקי בר, יו"ר המועצה המנהלת של בית-הספר.

כמו כן נכחו נציגי אורט – ד"ר לאה קליינמן, גב' אסנת חכמון יחד עם מנהל ביה"ס, מר יהודה חורב, מורים והורים.

 

המלגות הוענקו מטעם 'העמותה לעידוד מצוינות של התעשיות הביטחוניות' בראשותו של מר שלום אריאב, מנכ"ל תעשייה אווירית לשעבר, שציין לשבח את העשייה החינוכית המשמעותית בבית-הספר. מר אריאב ומר וייס הבטיחו להגדיל את מספר המלגות שיוענקו בעתיד.

 

גם מר יוסי וייס, מנכ"ל תעשייה אווירית שברך את התלמידים שיבח את ביה"ס על פעילותו החינוכית והקשר עם רשת אורט. בדבריו גם ציין את טקס היובל בו השתתפו 1,000 בוגרים והבטיח להמשיך ולפעול למען קידומו של בית-הספר שנמצא בתנופת התפתחות ובניה.

התעשייה האווירית, אמר, לוקחת חלק בהקמת מבנה חדשני שייענה על צורכי העתיד של בי"ס מתקדם.

 

גם יתר המברכים שיבחו את העשייה החינוכית ואת שיתוף הפעולה המבורך בין כל השותפים – רשת אורט ישראל, משרד הכלכלה והתעשייה האווירית לישראל.

הודגש, כי שיתוף פעולה זה מביא להישגים מרשימים ומאפשר את מינופו והעצמתו של בית הספר בתחומים רבים וחשובים ומסייעים לו להמשיך בהצלחותיו ובסיוע לביטחון המדינה.

 

הסטודנטים המצטיינים הם: יוסף ליאור, כרימוב רוני, מושזה עידן, קמחי בר מבורך, גרסימצ'וק דמיטרי, מייארא אופק, נרדיה אדיר וברק איתי שקבל מלגה על הצטיינות יתרה.


‫כנס מורים לערבית‬

$
0
0

מידי שנה, במהלך חנוכה מתקיים כנס מורים ורכזי תחום ערבית ואסלאם בבתי ספר יהודים. מטרת הכנס היא מפגש של כל העוסקים במלאכת ההוראה של מקצוע הערבית. מהכנס מוקירים מורים לערבית שפרשו לגמלאות והותירו את חותמם בתחום הוראת השפה ותרבותה, ומחלקים תעודות הוקרה לתלמידים מצטיינים במגמות ערבית בארץ.

 

 

תעודות ההצטיינות מחולקות לזכרה של צילה ניב הי"ד שהייתה מנחה מטעם הפיקוח על הוראת הערבית במחוז צפון. צילה נהרגה בפיגוע במלון הילטון טאבה בסיני בשנת 2004 יחד עם שני בניה. צילה היתה אדם קורן, מלא שמחת חיים ואהבה לסובבים אותה, בעלת נפש רגישה, עושה חסדים רבים עם כל אדם הנזקק לעזרתה – יהודי, ערבי, בדואי. צילה הותירה אחריה חלל רב.

 

בין מקבלי אות ההצטיינות בכנס נבחרה גם גילי אסוס, תלמידת מגמת הערבית בבית ספר אורט חצור הגלילית, על הדרך הארוכה והמאתגרת שעשתה בתחום. את גילי לימדה החל מכיתה ז' ועד ל-י"ב, המורה אלונה לוסקי- עשור רכזת תחום שפה וספרות ערבית באורט חצור. את אלונה ליוותה צילה ניב בשנותיה הראשונות כמורה לערבית והיא מדגישה את חסרונה.

התלמידה גילי אסוס, והמורה אלונה לוסקי- עשור

מתוך נאומה של גילי על הזכייה:

"סלאם. מאז תחילת היכרותי עם השפה הערבית ידעתי שארצה להמשיך ולהרחיב את ידיעותיי. בתחילת הדרך לא היה לי קל וחשבתי שאולי לא אצליח לקרוא, לכתוב ולהבין. אך בעזרת אהבתי למקצוע, העידוד והתמיכה של מורתי אלונה והשקעתי הרבה הבאתי את עצמי להישגים גבוהים ולידע רב בתחום. אללה יעטיכום אלעפיה. (אלוהים יתן לכם בריאות ואושר)."

גם המורה אלונה דיברה בכנס: "מילים ומחשבות רבות חלפו בראשי כשרציתי להתיישב ולכתוב מספר מילים. עומדת כאן לצידי, נערה טובה יפת עיניים, מלאת התלהבות לשפה הערבית, למן הרגע הראשון שנחשפה לאותיות שנראו לה כמו ציורי חיות קטנות ועד היום שהאותיות הערביות עבורה הן מילים גדולות.

גילי זוכה היום להכרה על הדרך הארוכה ומלאת האתגרים שעשתה בהיכרותה המכבדת את השפה והתרבות הערבית. מהיכרותי עם צילה, נראה לי כי היא היתה מאוד אוהבת דרך זאת. לצילה, הייתי רוצה להביט בפניה הקורנות ולהקריא את שירו של המשורר הסורי ניזאר קבאני:

סידאתי, פי הזא אלדתפר גבירתי, במחברת / בשורות אלה

תג'ידינ אלופ אלכלמאת תימצאי אלפי מילים

אלאביד מנהא ואלאחמר מהן לבנות ומהן אדומות

אלאזרק מנהא ואלאצפר מהן כחולות ומהן צהובות

לכנכ יא קמרי אלאח'דר אך את, ירח שלי ירוק

אחלא מן כל אלכלמאת יפה יותר מכל המילים

אכבר מן כל אלכלמאת טובה יותר מכל המילים"

 

משפחתה של צילה אף היא נכחה בטקס, הוריה המבוגרים ושתי בנותיה שמאוד התרגשו יחד עם הקהל. יישר כח לתלמידה גילי, ולמורה אלונה.

המהנדסים הצעירים של אורט

$
0
0

רשת אורט ישראל' באמצעות מכון גורלניק להשבחת ההוראה והלמידה, והטכניון, קיימו השבוע בחיפה את אירוע "המהנדס הצעיר" – חשיפה ראשונה של פיתוחים טכנולוגיים חדשניים אשר פותחו על ידי תלמידים מהפריפריה בעזרת חוקרי הטכניון. באירוע הוצגו 56 פרויקטים של תלמידים מ-30 בתי ספר מכל הארץ, ובהם.

במקום הראשון: אורט כרמיאל

במקום הראשון זכו ולריה פדרמסר וגיא שמש, תלמידי אורט פסגות כרמיאל. השניים בנו, בהנחייתו של ראובן דינוביץ, מערכת המתרגמת כתוביות לשפת הסימנים. בנוסף לתרגום הכתוביות מעבירה המערכת רטט לגבו של הצופה, במטרה להעביר לו את האווירה של פסקול הסרט הנצפה. "זאת היתה עבודה קשה מאוד, שחייבה אותנו ללמוד המון," אומרת ולריה. "אני התמקדתי בלמידת שפת הסימנים וביצירת מאגר סרטונים בשפת הסימנים, וגיא היה אחראי על תיכנות המערכת, שהיה פרויקט מורכב מאוד." המנחה, ראובן דינוביץ, אמר כי ולריה וגיא ייבחנו בקרוב על הפרויקט על ידי שני בוחנים חיצוניים, במסגרת בחינות הבגרות.

במקום השני: אורט קרית טבעון

במקום השני, זכו התלמידים אביעד סבח ועמית אטיה, תלמידי אורט קריית טבעון, שבנו מערכת לאבחון ומעקב אחר נקודות חן בהנחיית איתמר פייגנבאום ואורן למדן. במקום השלישי זכו התלמידים יארא מסאדי, מייס מצארווה, מחמוד ג'בארין ומחמוד אגבאריה, מתיכון עתיד אלאהליה, אום אל-פחם. הארבעה בנו, בהנחיית עזיז שייך עבד, מכונה להכנה אוטומטית של חלב לתינוק.

הזוכים במקום הראשון ייהנו ממלגת לימודים לשנה ראשונה באחד מהמוסדות האקדמיים המובילים בארץ: הטכניון, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן גוריון או אוניברסיטת תל אביב. הזוכים במקום השני ייהנו ממלגת לימודים לשנה בגובה 75% משכר הלימוד, והזוכים במקום השלישי ייהנו ממלגת לימודים לשנה בגובה 50% משכר הלימוד.

ד"ר אלי אייזנברג, סמנכ"ל בכיר וראש מינהל מו"פ והכשרה ברשת אורט: "אורט ישראל משקיעה משאבים רבים בפיתוח החינוך המדעי טכנולוגי בקרב תלמידי תיכון בכל הארץ, ובמיוחד בפריפריה. שיתוף הפעולה עם הטכניון הוא מקור לגאווה עבורנו היות והוא מאפשר להוביל את דור העתיד של המדענים והמהנדסים של ישראל כבר משלב לימודי התיכון ועד לסיום התואר האקדמי. אם בעבר נטען כי יזמות, חדשנות ויצירתיות הן תכונות מולדות, כיום אנו יודעים כי מדובר במיומנויות נרכשות הניתנות ללמידה, אשר הינן הכרחיות לכל תלמיד ותלמיד. השנה שמחנו לראות כי רבים מהתלמידים בחרו להשקיע דווקא בפיתוח פרויקטים המאפשרים שיפור באיכות החיים לבעלי מוגבלויות ואנו גאים בהם על כך."

פרופסור משה סידי, המשנה הבכיר לנשיא הטכניון, בירך את התלמידים ואמר: "כל התחומים בהם עוסקים הפרויקטים שלכם – נלמדים בטכניון. בלעדי הבוגרים של המוסד החשוב הזה, לא הייתה מדינת ישראל מגיעה להישגים שובי לב ודמיון. כשאני מביט בפרויקטים שעשיתם, ורואה את הברק בעיניכם, אני יודע שהדור לא הולך ופוחת אלא עולה אפילו על קודמו. אתם דור העתיד של הסטודנטים בטכניון ושל המהנדסים שיובילו את מדינת ישראל לפסגות נוספות."

!ortInsideמהנדס-צעיר

מימין: הזוכים במקום הראשון. במרכז: אלי אייזנברג, סמנכ"ל בכיר וראש המינהל למו"פ ולהכשרה באורט ישראל, וגרשון כהן, מנהל אגף טכנולוגיה במשרד החינוך. משמאל: הזוכים במקום השני. צילום: שיצו שירותי צילום, דוברות הטכניון.

פרס שר החינוך לנער אורט המתנדב

$
0
0

בטקס מרשים אשר התקיים בקרית הממשלה בחיפה הוענק פרס שר החינוך לנוער מתנדב ע"ש אלעד ריבן ז"ל לתלמיד כיתה י"ב באורט מוצקין - לישי ברוך.

הפרס הוענק על ידי גברת רחל מתוקי – מנהלת המחוז וגברת עינב יניב שוורץ, מינהל חברה ונוער בנוכחות ראשי ערים, מנהלי בתי ספר, רכזי חינוך חברתי ובני משפחה רבים.

לישי הוא אחד מ-12 תלמידים במחוז אשר זכו בפרס, ומשמש כיו"ר מועצת תלמידים בבית הספר. לישי צויין לשבח על פעילותו הערכית הענפה למען תושבי קרית מוצקין, ותלמידי אורט בפרט. בתוך בית הספר לישי צויין על היותו מש"צ מצטיין אשר מנהל מספר רב של פרויקטים למען הקהילה, ומשתתף בתכנית מנהיגות צעירה של אורט – אורטוב. לישי אף דאג לחזק את הקשר בין התלמידים למסורת, קידם סיורי סליחות ופעילות הקשורה במסורת במהלך ההפסקות ובשיעורים ארגן הדרכות לתלמידים בנושא "האחר הוא אני", הוביל את מועצת התלמידים לקבלת תו תקן למועצות תלמידים ונוער – אחת משלוש המועצות שקיבלו תו זה.

בקהילת קרית מוצקין צויין לישי על פעילותו באיסוף מזון ובגדים וחלוקה לנזקקים ועל הקמת צוות בטחון בית ספרי למען תושבי הקריה במקרי חירום.

יישר כח גדול לישי, ולבית הספר כולו!

המתנדב הצעיר מלוד

$
0
0

אייל דוויט, תלמיד י"א במגמת מל"ט באורט תעשייה אווירית, נבחר לאחרונה למתנדב המצטיין של העיר לוד. בטקס שהתקיים השבוע השתתפו יאיר רביבו- ראש העיר לוד, בכירים מארגון "רוטרי" , מנהלי בתי-ספר

ומורים, הורים ותלמידים רבים. אייל קיבל מגן הוקרה ומחשב נייד מתנה.

את פעילותו ההתנדבותית למען הקהילה החל לפני כ-5 שנים בהיותו בכיתה ז' בבית-הספר היסודי, כבר אז החל לסייע לתלמידים מתקשים ולימד אותם בזמנו החופשי.

בבית הספר אורט תעשייה אווירית בולט במתן סיוע לתלמידים הזקוקים לעזרה לימודית.

אייל מסייע לחבריו באופן קבוע מדי שבוע. ברוב המקרים מגיש את הסיוע לתלמידים המתקשים בביתם, מתוך מחשבה על התלמיד עצמו והרצון לעזור לו כמה שניתן.

 אייל מסייע ומתנדב בהזדמנויות מגוונות נוספות: מאמץ קשישה אתיופית המתגוררת בשכנות, עוזר לה בקניות ובניקוי הבית ומשמש לה מידי פעם כאוזן קשבת, בבית-הכנסת עוזר לקשישים ומלווה אותם למקום ישיבתם, מסייע להם בעליה לתורה ואף בקריאה ומידי פעם עוזר בניקוי ובשטיפת בית-הכנסת, נוטל חלק בפעילויות התרמה לזולת, "הקש בדלת", "מלחמה בסרטן", "אילן" ועוד. משתתף בפעילות התנדבותית ב"מעון אביב" בלוד, מעון לבעלי צרכים מיוחדים. יחד עם פעילותו הענפה בקהילה, אייל נאמן לביתו ומשפחתו, ומסייע ככל הניתן בסביבתו הקרובה בחוג המשפחה בכל הנדרש.

אייל מצליח בעזרת אופיו השקט והנוח ובהתנהגותו האצילית לשמש דוגמא ומופת. תלמידים רבים שיפרו התנהגותם והתייחסותם לבית-הספר ולחברה בזכותו. אייל מקובל מאד ואהוד על התלמידים והמורים כאחד. נער צנוע, נחבא אל הכלים ויחד עם זאת עם עוצמות בלתי רגילות המקרינות אור גדול על הסביבה.

זוהי כבר הזכייה השניה לאחרונה של תלמידי אורט על פעילות ערכית. גם לישי ברוך מאורט מוצקין זכה בפרס שר החינוך על התנדבות.

יישר כח גדול לאייל, שבזכות מעשיו הטובים מביא לגאווה גדולה למשפחתו בפרט, ואורט תעשייה אווירית בכלל.

לא מפסיקים להצטיין

$
0
0

בטקס מרגש, בנוכחות יוסי כיטוב, מנהל חברה ונוער במחוז צפון, מפקחים, חברי מועצות תלמידים הורים ומורים קיבלו שתי תלמידות אורט פסגות, דניאל נודלמן מכתה י"א ושקד גל משכבה י"ב את פרס "מתנדבת מצטיינת" במחוז צפון.

ועדה מיוחדת שכללה מפקחים, נציגי מתנדבים ומורים בחרה 12 תלמידים בלבד, מתוך עשרות רבות שהתמודדו בתחרות.

דניאל נודלמן תלמידת י"א, מתנדבת מזה שנתיים במד"א סניף כרמיאל. השנה הצטרפה דניאל לתנועת הנוער "כנפיים של קרמבו" המסייעת לילדים עם צרכים מיוחדים.

דניאל נבחרה מני רבים להיות בצוות ההנהלה, כרכזת הדרכה של הסניף שניפתח בעיר. במסגרת היא אחראית, יחד עם חבריה על גיוס מדריכים ופעילים ויצירת חיבורים נכונים בין חונך לחניך. הדבר כרוך ברגישות רבה, הבנת הצרכים האישיים של שני הצדדים ובקשר בינאישי ורגישות על מנת לעצור חיבורים אילו. בנוסף לכל זאת חברה דניאל במועצת השכבה בביה"ס.

שקד גל, תלמידת י"ב, הינה פעילה חברתית זו השנה השישית בבית הספר. שקד תורמת מזמנה וממרצה בתחומים שונים הן בתוך בית הספר והן מחוצה לו ומשמשת בכך מופת לכל חבריה. השנה משמשת כסגנית יו"ר מועצת התלמידים הבית ספרית והיא פעילה גם במועצת השכבה.

שקד פועלת מזה מספר שנים לקידום כדורסל הנשים בכרמיאל, ובמסגרת זו היא מאמנת בנות צעירות באגודת "הישגי כרמיאל". השנה גם לקחה על עצמה לאמן בהתנדבות את נבחרת הבנות הצעירות של ביה"ס.

את פעילויותיה כולן מבצעת שקד מתוך רצון כן לתרום, להשפיע ולסייע בכל דרך. התנדבותה רציפה ועקבית לאורך שנים ומוערכת מאוד הן בבית הספר והן מחוצה לו. במסירות ובצניעות נרתמת היא ונכונה לכל משימה.

מנהלת בית הספר בתיה כץ: בשבועות האחרונים זכו עוד ועוד תלמידים שלנו בפרסים ראשונים בתחרויות מדעים יוקרתיות, המחייבות הצטיינות יוצאת דופן בלימודים, ואנו גאים בהם מאוד, אבל כשתלמידות שלנו זוכות כמצטיינות בתחום ההתנדבות והנתינה אני נירגשת לא פחות ואולי אפילו יותר מכל זכייה אחרת. אנחנו מחנכים בביה"ס למעורבות, נתינה ואחריות חברתית, ואין ספק שהכי חשוב להיות בן אדם טוב, ורק אח"כ גם תלמיד טוב! אני שמחה שיש לנו את הזכות לייצג את כרמיאל בתחום חשוב זה.

צילום: עדית גל

Viewing all 26 articles
Browse latest View live